Huvudnumret nu i Kambodja var Angkor Wat, som inte allt för oväntat var mycket mäktigt! Jag var iväg en heldag inom området och såg även ett gäng andra tempel så det är blandade bilder från dem alla här.
Stundvis (framförallt vid Angkor Wat) var det vääldigt mycket folk. Jag fick kämpa lite för att få några bilder på tempel och inte människor ^^ Men vid de andra templen jag besökte var det helt okej.

Jag var iväg en dag med en familj till en sjö och badade, testade att äta nya saker och tog det lugnt. De serverade inte hjärna eller orm vid hängmattorna, utan det är bilder från en marknad. Insekterna är inga favoriter, men kul att ha testat 😉

Jag undrade en del över varför flera jag såg bor med så mycket skräp på gården. Det skulle bara ta någon timme (och inte kosta pengar) att rensa bort skräpet så barnen deras kan springa runt utan skräp under fötterna.. Svaret jag fick från en jag träffade flera gånger (via CS) var tre saker. Dels att de de är vana sedan tidigare och inte bryr sig så mycket faktiskt. Sen att de inte tänker på säkerhet och inte är lika medveten om vilka risker det innebär. Men kanske främst för att många av de fattigare där lever från dag till dag och inte har pengar sparade ens för mat resten av veckan. Han sa att en normal lön för någon som arbetar heltid (vilket är mycket längre arbetstid än i Sverige) är cirka 500 kr/månad.

Han jag träffade och besökte bor i ett hus utan högtryck på vatten (så ingen dush t.ex.) och endast kallt vatten, ingen el, inga innerväggar i huset osv. Mycket enkelt, men ändå hade han en EU-moppe och kunde bjuda mig på middag så han var inte någon av de fattigaste direkt. Han berättade mycket om Kambodia från hans synvinkel både inom polisen, som lärare, och nu som arbetslös. Det var en ny känsla att vara i ett hus helt utan el med stearingljus på matbordet.

Fiska kan man göra på många olika sätt och jag såg ett par nya här. T.ex. med händerna, genom en sil och med fiskespö i vatten så lågt att man nästan kan gå där med vanliga skor utan att bli blöt.

Säkerheten första prioritet.

Blandade bilder. Kläderna på bilden var riktigt billiga, cirka under en krona per plagg (begagnade). “Eldstaden” är där folk kan kremeras. Jag pratade länge med en munk (han på bilden) som berättade bland annat det.