Kong lor var huvudpunkten här i Laos. Mycket häftig grotta! Då vi lyste upp endast med våra ficklamport (som iofs var bra) under större delen av färden var det svårt att fota. Men några foton/filmklipp kommer här i alla fall. Grottan är mer än 7 km lång varav större delen tas via en liten båt. Det var lågvatten så vi fick hjälpa till att dra båten genom grunt vatten på ett par ställen.

Vägen ut från Kong Lor grottan:

Lite natur efter att vi passerat Kong Lor grottan:

Vattenbuffel:

Jag var på ett lite bättre hotell här då de hade rabatt och låg i samma prisklass som de billigare hotellen (ca 100 kr/natt). Jag hade tid över en kväll och tänkte att jag kan ta en massage. De hade på hotellet och då det ändå var ett lite bättre hotell förväntade jag mig att massagen skulle vara bra. Men det var med marginal den sämsta jag fått någonsin. Konstig teknik och varken särskilt avslappnande eller bra på något sätt.
Jag betalade för 1h massage och fick först 15 minuter. Sen var det tydligen ångbastu. Det var den bra delen, citrongräs som ångan drog upp genom gjorde att det luktade riktigt gott. Sen var det inget mer. Jag dushade (man hade ett eget rum med massagebänk, dush och bastu) och då jag var klar hade det gått 30 minuter. Jag sa då till och fick en till massage på 15 minuter som var exakt samma som den första (men av en annan massör). Ingen på massageavdelningen kunde någon Engelska så det var svårt att fråga mera.

Nu var jag inte i Laos så länge. Två heldagar och två dagar på väg hit/från landet så de dagarna hinner man inte med allt för mycket. Men jag har upplevt en del ändå trots den korta vändan hit. Andra heldagen var jag själv och då hyrde jag en liten motorcykel och besökte alla grottor i närheten (5 stycken). Jag var även till en by utanför staden. Min plan var att äta lunch där, men det visade sig vara svårare än väntat.

När jag hälsade i en affär på Laos så hälsade de glatt tillbaka. Sen pratade jag på Engelska och då verkade de väldigt nervösa. Det blev inte bättre på Thai, men jag visade med tecken/gester att jag ville äta och de pekade längs gatan. Jag körde då dit de pekade men det fanns inga restauranger eller liknande. De kanske bara ville få iväg mig när eftersom jag försökte prata Engelska och de inte var så bekväma med det ^^

Jag pratade med tre grupper av personer där, varav en var små barn. Ingen av dem kunde någon Engelska så det var rätt svårt. Jag försökte även med min mycket brokiga Thai då många i staden jag bodde i kan prata lite Thai, men det gick inte heller hem hos någon av dem. Barnen var i alla fall väldigt glada och de andra försökte lite de med. Alltid kul med nya upplevelser även om jag fick lov att åka tillbaka till staden för att få mig någon lunch.

Ställena jag var på nu i Laos var nog de mest svårframkomliga och outvecklade av de ställen jag besökt under mina resor. Det var smidigt i början då jag reste med en från Thailand (Tai) som kan prata med dem i Laos då språken är så pass lika varandra. Svårare sen när jag var själv.

Angående bilden på en get så såg jag getter och även kor (främst getter) på udda ställen utan någon i närheten. T.ex. när jag körde fel och hittade en liten grotta som inte var utmärkt på någon karta. Det var en halvt igenvuxen stig som gick att köra på om man körde sakta. Även där ute såg jag några getter och inga människor alls i närheten, inga ljud från andra fordon eller något. Då det var ett väldigt stort område känns det som att getterna kan springa bort och det kan bli svårt för ägaren att hitta igen dem? En liten avstickare bara, det var i alla fall riktigt bra överlag i Laos!